Inca zout

Peruaans Inca / Andes zout uit Maras. Dit zeer speciale mineraalzout komt uit een oude schone opgedroogde oceaan binnenin de aarde. Een warme stroom water met het mineraalzout mond uit op vlakke vijvers gelegen. Hierna verdampt de zon het vocht, en het zout en wordt op traditionele manier met de hand gewonnen door de locale bevolking. Deze bijzondere winningsplaats is gelegen in de Heilige Vallei van de Inca's - op ruim 3,5km hoogte in het Andes gebergte, ver van alle vervuiling van grote steden en industrieën. Dit maakt het Inca zout heel duurzaam en zuiver. In tegenstelling tot de meeste andere (zee)zouten welke gewonnen worden uit de huidige oceanen, deze oceanen zijn ernstig vervuild.

Deze duurzame en natuurlijke winningslocatie is al meer dan 2000 jaar oud en is in de tijden van de Inca's gemaakt tot wat het nu is. De Inca bevolking was al zeer ver gevorderd met duurzame engineering en architectuur. De Inca's hadden een goed begrip van de natuur en hoe hier ook mee om te gaan en dit in hun voordeel te gebruiken zonder de natuur te beschadigen of uit haar balans te halen. Deze winningsplaats is een van hun goed bewaarde nalatenschappen. Zie hier hoe het Inca zout wordt gewonnen in een video
Het Inca zout staat bekend om zijn heerlijke zachte smaak en is in vele gerechten te verwerken. Daarnaast bevat dit zout nog veel goede mineralen welke goed in balans zijn en de heerlijke smaak definieert. Het Inca zout bevat o.a. de volgende belangrijke mineralen:

- Ijzer
- Magnesium
- Calcium
- Zink
- (Jodium 3,5mg / 100gram - alleen bij het Inca zout verrijkt met jodium)

Het Inca keuken-zout is verkrijgbaar in de volgende winkels